Aktier

Strivo erbjuder smidig och enkel ”aktiehandel online” genom din depåinloggning i mobilen eller datorn. Att handla med aktier ska inte vara krångligt. Därför har vi skapat ett egenutvecklat och modernt gränssnitt för aktiehandel, som är lätt att förstå och smidigt att använda oavsett om du är nybörjare eller erfaren aktieinvesterare.

Noterade aktier

I dagsläget erbjuder vi handel i svenska aktier noterade på NASDAQ OMX Stockholm (listorna Stockholm Large Cap, Stockholm Mid Cap och Stockholm Small Cap) samt utvalda aktier på Nordic Growth Market (NGM) och First North Stockholm. Logga in på din depå och börja handla aktier redan idag.

Onoterade aktier

Med en depåförsäkring från Strivo kan privatpersoner och företag handla och förvara onoterade aktier. Till skillnad från noterade aktier handlas onoterade aktier inte på en reglerad marknadsplats (”börsen”). För att förvara onoterade aktier i en depåförsäkring krävs det att aktierna värderas löpande. Oberoende värdering görs av värderingsinstitut som Strivo har samarbete med och baseras på vedertagna värderingsmodeller. Vill du veta mer om att äga onoterat eller utforska möjligheten att handla onoterade aktier? Kontakta handel@strivo.se så hjälper vi dig.

Visste du att?
Med en depåförsäkring betalar investeraren en årlig avkastningsskatt i stället för kapitalvinstskatt – ett upplägg som i stora drag påminner om ett vanligt investeringssparkonto (ISK). Depåförsäkring erbjuds i samarbete med någon av våra försäkringspartners Idun Liv och Futur. Läs mer

 

Målgrupper för aktier

En viktig del av kundskyddet är att Strivo alltid måste säkerställa att den produkt du köper är lämplig för dig och att du tillhör målgruppen för produkten. Målgruppsindelningen syftar till att säkerställa att du har de grundläggande kunskaper som är erforderlig en given investeringslösning. I dokumentet nedan hittar du vår målgruppsindelning, som gäller specifikt för aktier.

Läs Benchmark

Benchmark är Strivos kundtidning. Här kan du läsa om vad som händer på Strivo och våra systerbolag, träffa människor som inspirerar oss samt lära dig mer om strukturerade placeringar.