Månads­sparande

Som kund hos Strivo kommer du åt ett heltäckande utbud av fonder från hela världen. Du har omkring tusen fonder från 150 fondbolag att välja mellan.

Tycker du att det är svårt att välja fonder?

Vi har gjort ett urval med cirka 130 särskilt utvalda fonder, den s.k. Fondlistan, som innehåller några av marknadens mest populära och framgångsrika fonder just nu. Listan uppdateras löpande och fonderna handlas helt utan courtage.

Ett enkelt sätt att få dina pengar att växa är att månadsspara i fonder. Månadssparandet riktar sig till dig som söker ett långsiktigt sparande i fonder, men inte har tid att vara aktiv. Vid månadssparande investerar du löpande varje månad, vilket innebär att du kommer att köpa till olika kurser varje gång och minskar risken för att investera vid fel tillfälle. Vid stigande kurser stiger värdet på ditt befintliga innehav, men du går också in till ett högre värde (NAV). Vid fallande kurser får du däremot möjlighet att investera till en lägre ingångskurs. Genom att månadsspara i fonder med olika inriktning kan du också sprida risken mellan olika marknader och tillgångsslag.

Månadssparande är tillgängligt för samtliga daglighandlade fonder på Fondlistan. Du kan antingen månadsspara via autogiro från ett externt bankkonto, alternativt välja att månadsspara överskottslikviditet som finns i din depå hos oss – ett utmärkt sätt att aktivera kapitalet och låta pengarna växa. Minsta belopp för månadssparande är 200 kronor per fond och månad.

Mikrofon
Benchmark Live

En podd om investeringar.