Blogg

Vad händer på Strivo, och vad funderar våra medarbetare på? Läs om detta och mer i Strivobloggen!

Senaste inläggen

Makrokommentar augusti

Sommarens börsyra fick ett abrupt slut när en ovanligt hökaktig Jerome Powell talade vid centralbankernas Woodstock. Skenande energipriser i Europa slår mot producentpriserna och förvärrar den redan ansträngda inflationsproblematiken.

Läs mer

Makrokommentar juli

Semestermånaden juli har passerat innehållandes centralbanksmöten och nya tillväxtdata. Börsmånaden blev en positiv sådan då marknaden nu börjat prisa in framtida räntesänkningar.

Läs mer

Makrokommentar juni

Börsmånaden juni fylldes av centralbanksmöten, räntehöjningar och hög volatilitet. Marknaden söker fortsatt efter tecken på att inflationstoppen är passerad, men ekonomisk data är spretig och svårtolkad.

Läs mer

Hållbara investeringar med Philip Karlsson

Finansmarknaden spelar en nyckelroll i arbetet mot ett hållbart samhälle. Det säger Philip Karlsson som sedan drygt ett år tillbaka arbetar som Hållbarhetsansvarig på Strivo. I det här blogginlägget reder Philip ut den viktiga kopplingen mellan hållb ...

Läs mer

Makrokommentar maj

Ännu en volatil börsmånad har passerat där investerare letar efter tecken på en inflationstopp. I Sverige backar bostadspriserna i takt med att Riksbanken drar i handbromsen.

Läs mer

Makrokommentar april

Den höga inflationen världen över innebar ett fortsatt fokus på centralbanker och räntemarknaden, men även på Kina och kriget i Ukraina.

Läs mer