Blogg

Vad händer på Strivo, och vad funderar våra medarbetare på? Läs om detta och mer i Strivobloggen!

Senaste inläggen

Makrokommentar december

December bjöd på en volatil aktiemarknad, lägre inflationssiffror än väntat samt ett uteblivet tomterally. Centralbankerna fortsätter att dra i handbromsen samtidigt som ränteprognoserna skruvas upp.

Läs mer

Makrokommentar november

Amerikanska inflationssiffror och covid-lättnader i Kina bidrog till en stark börsmånad i november. Samtidigt syns allt tydligare orosmoln på konjunkturhimlen.

Läs mer

Makrokommentar oktober

Hyfsade bolagsrapporter och förnyat hopp om en kommande avtrappning på räntehöjningscykeln gav aktiemarknaden stöd i oktober. Samtidigt pekar ledande indikatorer på ett allt sämre konjunkturläge.

Läs mer

Kapitalskyddade placeringar med lång optimalstart

Tack vare snabbt stigande marknadsräntor har strukturerade placeringar med kapitalskydd åter hamnat i blickfånget. I höst erbjuder Strivo flera intressanta produkter inom kategorin, inte minst fondobligationer med hela ett års optimalstart.

Läs mer

Makrokommentar september

September präglades likt årets tidigare månader av en svårbekämpad inflation och stigande räntor, en makromiljö som fortsatt ligger som en våt filt över aktiemarknaden.

Läs mer

Makrokommentar augusti

Sommarens börsyra fick ett abrupt slut när en ovanligt hökaktig Jerome Powell talade vid centralbankernas Woodstock. Skenande energipriser i Europa slår mot producentpriserna och förvärrar den redan ansträngda inflationsproblematiken.

Läs mer