Möt Sofia, digital marknadsförare på Strivo!

Du behöver inte jobba med finans för att ha en självklar plats på ett finansbolag. Idag möter vi Sofia, som sedan februari 2022 jobbar på Strivos marknadsavdelning.

Möt Sofia, digital marknadsförare på Strivo!

Hej Sofia! Idag jobbar du med digital marknadsföring och är en del av Strivos marknadsteam, men hur hamnade du här? Berätta lite om din bakgrund!

Jag är från Huskvarna, och flyttade till Göteborg 2018. 2015 började jag plugga Media och Kommunikation på Jönköping University, där jag hamnade lite av en slump. Jag hade kanske tänkt mig en annan väg, men insåg att det nog var det här som verkade roligast. Samtidigt som mina studier jobbade jag på skolans reklambyrå som copywriter, och fortsatte även senare med att fördjupa mina kunskaper inom just copywriting på Berghs i Stockholm.

När jag 2018 hade tagit min examen och funderade på vad jag ville göra härnäst kände jag att jag ville ha ett större omvärldsperspektiv. Marknadsföring kan ibland kännas som väldigt mycket bara marknadsföring, och jag ville ha en bredare bild både för att förstå vad jag själv håller på med men också för att få en större respekt för arbetet. Jag landade i Socialantropologi som jag läste mellan 2018 och 2021. Det är ju ett helt annat spår, så nu har jag fötterna i två olika läger. Där handlade det mer om hur människor skapar mening med sina liv, och mycket maktperspektiv. Dock har jag ändå känt att det som jag vill jobba med är kommunikation och marknadsföring, även om jag inte haft en tydlig bild av ”specifikt det här vill jag göra”.

Jag kände att reklambyråspåret kanske inte var helt rätt för mig just nu, samtidigt kändes en generell kommunikatörsroll lite för smalt. När jag hittade min nuvarande tjänst på Strivo verkade rollen bred, både i att det är mycket hands on skapande och i att jag får vara en del i många olika processer.

Vad är roligast med ditt jobb på Strivo?

Man får en väldigt god insikt i vad många olika avdelningar gör, då de ofta kommer till mig för hjälp med grafiskt material. Både att få en förståelse för verksamheten som helhet, men även att kunna ta in det i min roll också och att bli bättre på att anpassa material utifrån avsändare och syfte har varit kul. Man får kika in bakom kulisserna på många olika ställen. Det har varit väldigt roligt.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut för dig?

Hittills har jag suttit mycket och fixat i InDesign, med många olika projekt. Produktinformation, formgivning av interna strategier, uppdateringar av befintligt material… Det är lite olika, vilket är kul! Mycket är sådant som jag aldrig stött på tidigare, jag har ju ingen finansiell bakgrund eller ekonomiutbildning i övrigt så det mesta är helt nytt! Men på den månaden jag varit här känner jag ändå att ja, jag har börjat förstå vad saker är. Det är väldigt spännande, det är väldigt komplext och det är givetvis extremt mycket att lära sig. Men det är väldigt spännande. Och där är jag idag.

Och till sist – vad får vi inte missa om vi har vägarna förbi Huskvarna?

Jag känner varmt inför Rudenstams gårdsbutik och café, det får ni faktiskt inte missa!

Låter det som att Strivo är något för dig? Tveka inte att skicka in en spontanansökan via våra karriärsidor!

Månadsspara i Strivos diskretionära portföljer

21 maj 2024

Hos Strivo kan du månadsspara i ett stort antal fonder, men också i vår diskretionära portföljförvaltning. Månadssparande ger dig möjligheten att bygga upp ditt kapital i förvaltningen över tid, även med små belopp.

Placeringar vi minns: OMX Express

20 maj 2024

Den 20 maj 2009 är en viktig dag i Strivos historia - Strivo lanserar sin första emission någonsin och därmed startar teckningsperioden för företagets absolut första placeringar. Denna dag utgör startskottet för en lång rad efterföljande emissioner med innovativa strukturerade placeringar där kunskap i kombination med kundens intresse ständigt legat i fokus.

Portföljförvaltningen investerar i försvar och säkerhet

16 maj 2024

Strivo erbjuder ett antal olika aktivt förvaltade fondportföljer med olika avkastnings- och riskprofiler för att möta våra kunders skiftande investeringsbehov. Vårt team bevakar konstant marknaden, genomför strategiska anpassningar och säkerställer att ditt kapital är optimalt allokerat, med hänsyn till marknadens dynamiska natur.