Möt Sofia, digital marknadsförare på Strivo!

Du behöver inte jobba med finans för att ha en självklar plats på ett finansbolag. Idag möter vi Sofia, som sedan februari 2022 jobbar på Strivos marknadsavdelning.

Möt Sofia, digital marknadsförare på Strivo!

Hej Sofia! Idag jobbar du med digital marknadsföring och är en del av Strivos marknadsteam, men hur hamnade du här? Berätta lite om din bakgrund!

Jag är från Huskvarna, och flyttade till Göteborg 2018. 2015 började jag plugga Media och Kommunikation på Jönköping University, där jag hamnade lite av en slump. Jag hade kanske tänkt mig en annan väg, men insåg att det nog var det här som verkade roligast. Samtidigt som mina studier jobbade jag på skolans reklambyrå som copywriter, och fortsatte även senare med att fördjupa mina kunskaper inom just copywriting på Berghs i Stockholm.

När jag 2018 hade tagit min examen och funderade på vad jag ville göra härnäst kände jag att jag ville ha ett större omvärldsperspektiv. Marknadsföring kan ibland kännas som väldigt mycket bara marknadsföring, och jag ville ha en bredare bild både för att förstå vad jag själv håller på med men också för att få en större respekt för arbetet. Jag landade i Socialantropologi som jag läste mellan 2018 och 2021. Det är ju ett helt annat spår, så nu har jag fötterna i två olika läger. Där handlade det mer om hur människor skapar mening med sina liv, och mycket maktperspektiv. Dock har jag ändå känt att det som jag vill jobba med är kommunikation och marknadsföring, även om jag inte haft en tydlig bild av ”specifikt det här vill jag göra”.

Jag kände att reklambyråspåret kanske inte var helt rätt för mig just nu, samtidigt kändes en generell kommunikatörsroll lite för smalt. När jag hittade min nuvarande tjänst på Strivo verkade rollen bred, både i att det är mycket hands on skapande och i att jag får vara en del i många olika processer.

Vad är roligast med ditt jobb på Strivo?

Man får en väldigt god insikt i vad många olika avdelningar gör, då de ofta kommer till mig för hjälp med grafiskt material. Både att få en förståelse för verksamheten som helhet, men även att kunna ta in det i min roll också och att bli bättre på att anpassa material utifrån avsändare och syfte har varit kul. Man får kika in bakom kulisserna på många olika ställen. Det har varit väldigt roligt.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut för dig?

Hittills har jag suttit mycket och fixat i InDesign, med många olika projekt. Produktinformation, formgivning av interna strategier, uppdateringar av befintligt material… Det är lite olika, vilket är kul! Mycket är sådant som jag aldrig stött på tidigare, jag har ju ingen finansiell bakgrund eller ekonomiutbildning i övrigt så det mesta är helt nytt! Men på den månaden jag varit här känner jag ändå att ja, jag har börjat förstå vad saker är. Det är väldigt spännande, det är väldigt komplext och det är givetvis extremt mycket att lära sig. Men det är väldigt spännande. Och där är jag idag.

Och till sist – vad får vi inte missa om vi har vägarna förbi Huskvarna?

Jag känner varmt inför Rudenstams gårdsbutik och café, det får ni faktiskt inte missa!

Låter det som att Strivo är något för dig? Tveka inte att skicka in en spontanansökan via våra karriärsidor!

Makrokommentar januari

02 januari 2023

Glädjeyra på börserna trots dalande tillväxt i Sverige. Den svenska inflationen är rekordhög och resan tillbaka till Riksbankens 2-procentmål är lång. USA ligger långt före och kanske är den amerikanska räntetoppen redan nådd.

Makrokommentar december

02 januari 2023

December bjöd på en volatil aktiemarknad, lägre inflationssiffror än väntat samt ett uteblivet tomterally. Centralbankerna fortsätter att dra i handbromsen samtidigt som ränteprognoserna skruvas upp.

Makrokommentar november

02 december 2022

Amerikanska inflationssiffror och covid-lättnader i Kina bidrog till en stark börsmånad i november. Samtidigt syns allt tydligare orosmoln på konjunkturhimlen.