Medarbetarporträtt – Mia Bertilsson

Felicia Langley som i vanliga fall går i årskurs 9 på Noblaskolan, Nya Hovås, var under vecka 50 hos Strivo på PRAO. Felicia spenderade sin PRAO-tid på marknadsavdelningen och hade som huvudsaklig uppgift att intervjua medarbetare angående deras jobb på Strivo.

Medarbetarporträtt – Mia Bertilsson

I denna intervju har Felicia pratat med Mia, HR-chef på Strivo. Mia har haft olika roller inom organisationen sedan 2015, och är en ständig glädjespridare på Göteborgskontoret.

Hur startade din resa på Strivo?

Jag har jobbat ihop med både Michael och Björn (som jobbar på Strivo) tidigare, och har behållit kontakten under åren. Jag var innan Strivo på en arbetsplats som jag trivdes bra på, men jag tyckte inte att det var så utmanade och kände att jag var sugen på något annat. Samtidigt, av en ren tillfällighet, så såg jag att det fanns en tjänst ute på Strivo och jag blev även tipsad om denna tjänst av Björn, så jag sökte och fick den!

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

En vanlig arbetsdag kan se lite olika ut, mina områden som jag har hand om är till exempel lönerna för koncernbolagen, samla in olika tidrapporter, samt löpande redovisningar för några av koncernbolagen. Men jag kan styra ganska mycket själv, om jag vet att lönen ska ut exempel kan jag planera mina dagar efter det vilket jag tycker är en fördel.

Du har gått mer och mer från ekonomi till HR, hur känns det och hur kommer det sig?

Jag har jobbat här sen 2015 och jag är nog så som person att när jag har jobbat med något ett tag så kan jag tycka att det blir lite mycket vardag. Tidigare hade vi ingen personalansvarig och jag tyckte att det var viktigt, så jag hade en diskussion med ledningen och till slut så blev det så att jag blev personalchef.

Vad är det bästa med att jobba med människor?

Det är väl att det är så varierande tycker jag, det är spännande med människor för att vi är så olika. Man kan tro att man känner en människa och så visar den en ny sida som antingen kan göra att man blir positivt överraskad eller så är det något man inte hade trott. Jag tycker det är jättekul.

Vad är bra med just Strivo?

Jag gillar att jag kan välja lite själv och jobba självständigt och även att veta att så länge jag gör det jag ska så är det ingen som har synpunkter. Det är också många trevliga människor som jobbar här, men jag kan tycka att ibland så är det lite synd att vi sitter uppdelade på olika kontor. Trots det tycker jag ändå att vi har en bra gemenskap.

Vad gör du om 10 år?

Jag kanske nästan är pensionär, men jag har alltid drömt om att ha något café eller Bed and Breakfast på Vrångö.

Vad gillar du att göra när du inte jobbar?

Jag gillar många saker. Jag tycker om att umgås med kompisar, gillar att gå ut och äta på restaurang och jag är en väldig sportnörd och tycker om att kolla på sport på tv under vintern. Jag gillar att gå på bio och jag gillar också att vara hemma.

Förvaltarkommentar portföljförvaltning juni

01 juli 2024

Under juni spretade de finansiella marknaderna ordentligt, speciellt börserna. Strivos diskretionära portföljer utvecklades marginellt sämre än sina jämförelseindex, med Balanserad, som steg 0,7 procent, Offensiv 0,6 procent samt Aggressiv 0,3 procent. Efter det första halvåret har den absoluta avkastningen varit bra med uppgångar på 6,8, 8,6 och 9,8 procent, vilket är något sämre än jämförelseindexen för Aggressiv, men bättre för de båda andra portföljerna.

Trackercertifikat: Så utformas nya trackers

28 juni 2024

Strivo erbjuder ett brett utbud av tillgångar, inklusive trackercertifikat, även kända som trackers. Trackers gör det möjligt för investerare att enkelt och kostnadseffektivt exponeras mot specifika marknader eller tillgångar utan att behöva äga dem direkt. När Strivo utformar och lanserar en ny tracker sker processen i flera steg. I följande inlägg får du en översiktlig bild över hur en sådan process kan gå till.

Trackercertifikat: Vad är en tracker?

14 juni 2024

Trackercertifikat, även kända som trackers, är ett intressant alternativ för dig som vill skapa diversifiering i din portfölj. Dessa instrument erbjuder enkel och kostnadseffektiv exponering mot olika marknader och underliggande tillgångar.