Marknadsuppdatering med anledning av situationen i Ukraina

Situationen i Ukraina fortsätter att tynga marknaden. Turbulensen påverkar Strivos placeringar på andrahandsmarknaden.

Konflikten mellan Ryssland och Ukraina intensifieras och under natten har bland annat raketanfall mot staden Odessa dokumenterats. Kriget innebär först och främst en enorm mänsklig katastrof, men konsekvenserna av kriget har även en kännbar påverkan på de finansiella marknaderna. På de stora europeiska börserna har breda nedgångar noterats under de senaste veckorna.

I fredags föll europeiska börser med 4 - 6 procent. Även i USA är siffrorna röda. Sammantaget råder ett tämligen ogynnsamt klimat för aktier och Stockholmsbörsens breda index OMXSPI har tappat drygt 21 procent i år. Samtidigt har oljepriset stigit påtagligt, en konsekvens av diskussionerna kring eventuellt embargo gentemot rysk olja. Brentoljan handlar just nu på 130 dollar/fat vilket är högsta nivån sedan 2008. Nivåer som spär på den underliggande inflationsoron som finns i marknaden. 

Vi vill återigen understryka att turbulensen innebär en ökad volatilitet i Strivos placeringar på andrahandsmarknaden. Snabba kursrörelser kan medföra att differenser snabbt kan uppstå mellan indikerat pris på hemsidan och aktuellt marknadsvärde, vilket vi vill göra er uppmärksamma på. 

Morgan Stanley uppdaterar dokumentationen

08 december 2023

Med ett nytt tillägg till grundprospektet kompletterar Morgan Stanley dokumentationen för samtliga sina placeringar i Strivos aktuella emission och aktivt handlade placeringar.

UBS uppdaterar dokumentationen

07 december 2023

Med ett nytt tillägg till grundprospektet kompletterar UBS dokumentationen för samtliga sina placeringar i Strivos aktuella emission och aktivt handlade placeringar.

Aktuella villkor emission 2023:8

27 november 2023

Emission 2023:8 tecknas till och med den 14 december. Nedan finner du en uppdatering på hur de aktuella villkoren ser ut just nu.