Handelsstatistik vecka 3

Här har vi samlat statistik från den senaste veckans handel på vår handelsplattform.

Handeln fortsätter likt tidigare veckor under 2022. Stockholmsbörsen har handlats ner under veckan och vi ser väldigt stora kursrörelser i småspararfavoriter. Till exempel hittar vi EQT bland de mest sålda aktierna hos våra kunder. EQT är ner -20 procent under innevarande år. Andra exempel från de mest sålda aktierna är Garo (-19 procent YTD) och Svolder B (-24 procent YTD). Bland de mest köpta aktierna är fyra av fem bolag investmentbolag. Även här ser vi aktier som kraftigt har handlas ner under året, till exempel Creades A (-18 procent YTD) och NIBE B (-32 procent YTD).

Diversifiering brukar resultera i lägre volatilitet, något som enklare kan uppnås genom att investera i fonder. Dock ser vi nu även på fondsidan stora kursrörelser, till exempel i den enligt Morningstar femstjärniga fonden Cliens Småbolag som sett nedgångar överstigande -12% för innevarande år. Den mest sålda fonden under veckan är lågriskfonden Handelsbanken Kortränta. Vi hittar även två fonder från Naventi bland de mest sålda fonderna.

Aktier - mest köpta

Aktier - mest sålda

Creades A Stendörren Fastigheter B
Industrivärden C EQT
NIBE B SBB B
Lundbergföretagen B Svolder B
Kinnevik B Garo

 

Fonder - mest köpta

Fonder - mest sålda

Skandia Realräntefond Handelsbanken Kortränta
Sensor Sverige Select Naventi Balanserad Flex
Cliens Småbolag Öhman Global Growth
Spiltan Aktiefond Stabil Handelsbanken Hållbar Energi
Atlant Multi-Strategy Naventi Offensiv Flex


Ovanstående material är framtaget i informationssyfte och skall inte ses som rådgivning rörande finansiella placeringar/investeringar. Det utgör inte heller en uppmaning, rekommendation eller ett erbjudande att köpa eller att investera i ovanstående värdepapper/fonder. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Morgan Stanley uppdaterar dokumentationen

08 december 2023

Med ett nytt tillägg till grundprospektet kompletterar Morgan Stanley dokumentationen för samtliga sina placeringar i Strivos aktuella emission och aktivt handlade placeringar.

UBS uppdaterar dokumentationen

07 december 2023

Med ett nytt tillägg till grundprospektet kompletterar UBS dokumentationen för samtliga sina placeringar i Strivos aktuella emission och aktivt handlade placeringar.

Aktuella villkor emission 2023:8

27 november 2023

Emission 2023:8 tecknas till och med den 14 december. Nedan finner du en uppdatering på hur de aktuella villkoren ser ut just nu.