Handelsstatistik vecka 15

Här har vi samlat statistik från den senaste veckans handel på vår handelsplattform.

Påskveckan innebär halvdag på börsen under torsdagen och en helt stängd börs under fredagen. För femte veckan i rad återfinns blandfonden Naventi Balanserad Flex bland de mest sålda fonderna. Den fyrstjärniga fonden är i skrivande stund ner cirka 11,94 procent för innevarande år och de förvaltar idag strax över 7 mdr. Mest köpta fond är Atlant Green Tech Metals, vilket är en relativt nystartad fond som investerar i bolag med produkter och tjänster som bidrar till att uppnå globala mål för hållbar utveckling, särskilt målen avseende hållbar energi och bekämpning av klimatförändringar. Noterbart är att exponeringen mot Kanada överstiger 57 procent av fonden. På aktiesidan ser vi att våra kunder har sålt SSAB A och istället viktat över mot SSAB B. Därmed har kunderna en arbitragevinst på över 4 kr/aktie. Mest sålda aktien är i veckan tillverkningsjätten Alfa Laval.

Aktier - mest köpta

Aktier - mest sålda

Atlas Copco B Alfa Laval
Lundin Energy Sectra B
Embracer B Nordea Bankk Abp
Eolus Vind B Boliden
SAAB B SSAB A

 

Fonder - mest köpta

Fonder - mest sålda

Atlant Green Tech Metals Naventi Balanserad Flex
Catella Credit Opportunity Cliens Mixfond B
Atlant Opportunity Carnegie Listed Private Equity A
PriorNilsson Realinvest A Carnegie Asia
Carnegie Global Quality Companies A Cliens Sverige Fokus


Ovanstående material är framtaget i informationssyfte och skall inte ses som rådgivning rörande finansiella placeringar/investeringar. Det utgör inte heller en uppmaning, rekommendation eller ett erbjudande att köpa eller att investera i ovanstående värdepapper/fonder. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Morgan Stanley uppdaterar dokumentationen

08 december 2023

Med ett nytt tillägg till grundprospektet kompletterar Morgan Stanley dokumentationen för samtliga sina placeringar i Strivos aktuella emission och aktivt handlade placeringar.

UBS uppdaterar dokumentationen

07 december 2023

Med ett nytt tillägg till grundprospektet kompletterar UBS dokumentationen för samtliga sina placeringar i Strivos aktuella emission och aktivt handlade placeringar.

Aktuella villkor emission 2023:8

27 november 2023

Emission 2023:8 tecknas till och med den 14 december. Nedan finner du en uppdatering på hur de aktuella villkoren ser ut just nu.