Handelsstatistik vecka 11

Här har vi samlat statistik från den senaste veckans handel på vår handelsplattform.

Den ryska invasionen pågår samtidigt som det i veckan florerat nyheter om både framgångar och bakslag från förhandlingar mellan länderna. Sanktionerna mot Ryssland växer och västländska företag minskar i eller totalt lämnar landet. Börserna har dock studsat upp under veckan och OMXS30 har lyft med över 6% efter årets tuffa start. Av de tre mest sålda fonderna står Naventi Fonder bakom två. Veckans mest sålda fond var Naventi Balanserad Flex. Bland veckans mest köpta fonder hittar vi den månadshandlade fonden QQM Equity Hedge B. Sett till aktiehandeln köptes investmentbolaget VNV global mest, följt av kommunikationsbolaget Sinch. Den mest sålda aktien var Investor B som under veckan klättrat över 5%. Stor del av Investors lyft kanske kan bero på deras andel i EQT, vars aktie har klättrat över 26% på en vecka.

Aktier - mest köpta

Aktier - mest sålda

VNV Global Investor B
Sinch Corem Property group Pref
HM B Powercell
EQT Telia
Hexatronic Fabege

 

Fonder - mest köpta

Fonder - mest sålda

QQM Equity Hedge B Naventi Balanserad Flex
Carnegie Global Quality Companies Danske Invest Horisont Försiktig
European SICAV Alliance RPM Evolving CTA Fund Naventi Offensiv Flex
Catella Credit Opportunity Naventi Global Företagsobligationsfond
Atlant Opportunity Naventi Defensiv Flex


Ovanstående material är framtaget i informationssyfte och skall inte ses som rådgivning rörande finansiella placeringar/investeringar. Det utgör inte heller en uppmaning, rekommendation eller ett erbjudande att köpa eller att investera i ovanstående värdepapper/fonder. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Strivo lanserar Emission 2023:4

29 maj 2023

Årets fjärde emission är här innehållandes en bred palett av placeringar framtagna med utgångspunkt i rådande marknadsläge.