Handelsstatistik vecka 8

Här har vi samlat statistik från den senaste veckans handel på vår handelsplattform.

Att diskutera investeringar och placeringar upplevs nog av de flesta som betydelselöst i jämförelse med den nu pågående ryska invasionen av Ukraina. Efter en längre tid av oroligheter invaderade Ryssland i veckan grannationen Ukraina. Omvärlden har reagerat med sanktioner och fördömelse. Den överlägset mest köpta fond under veckan den defensiva SEB Korträntefond - USD. Bland topplistan för de mest köpta aktierna hittar vi exempelvis Millicom, SSAB och Lundin Energy. Likt energisektorn i stort har Lundin Energy under veckan handlats upp i tro om att energipriser kommer att stiga i samband med en eventuell upptrappning av invasionen. Den mest sålda aktien under veckan är förra årets kursvinnare, Hexatronic. Fibertillverkaren släppte under veckan deras Q4-rapport vilken rapporterade en nettoomsättning som ökade med 95 procent jämfört med motsvarande kvartal 2021. Lönsamheten var dock lägre än motsvarande period förra året och EBITA-marginalen minskade från 11 till 10,5 procent. Efter årets nedgång på cirka 32 procent handlas aktien, baserat på analytikerkonsensus, till 34 gånger nästa års förväntade vinst.

Aktier - mest köpta

Aktier - mest sålda

Millicom Int. Cellular SDB Hexatronic
SSAB B SEB C
Ericsson B Latour B
Autoliv EQT
Lundin Energy Catena Media

 

Fonder - mest köpta

Fonder - mest sålda

SEB Korträntefond USD – Lux Naventi Balanserad Flex
Thematica Future Mobility Retl SEK Acc Case Fair Play
Nordea Latin American Equity SPP Aktiefond USA
Spiltan Aktiefond Stabil Cliens Småbolag
Catella Credit Opportunity Sensor Sverige Select


Ovanstående material är framtaget i informationssyfte och skall inte ses som rådgivning rörande finansiella placeringar/investeringar. Det utgör inte heller en uppmaning, rekommendation eller ett erbjudande att köpa eller att investera i ovanstående värdepapper/fonder. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Information gällande Apex 2019

22 maj 2024

Apex 2019 (SE0012065506) med förfall den 17:e maj har nu publicerat NAV för återbetalning av det kapital som amorterats från Apikal Fastighetspartners låntagare tillsammans med ränta för perioden från 1 april 2024 fram till förfallodagen. 

Strivo fyller 15 år!

20 maj 2024

Idag för 15 år sedan lanserades Strivos allra första placering, OMX Express. Sedan dess har nya placeringar kontinuerligt lanserats, med en stor variation vad gäller konstruktion och marknadsexponering. Det är denna möjlighet till flexibilitet och variation som är styrkan i strukturerade placeringar – att kunna ta till vara på de möjligheter som marknaden erbjuder vid varje givet tillfälle.