Handelsstatistik vecka 8

Här har vi samlat statistik från den senaste veckans handel på vår handelsplattform.

Att diskutera investeringar och placeringar upplevs nog av de flesta som betydelselöst i jämförelse med den nu pågående ryska invasionen av Ukraina. Efter en längre tid av oroligheter invaderade Ryssland i veckan grannationen Ukraina. Omvärlden har reagerat med sanktioner och fördömelse. Den överlägset mest köpta fond under veckan den defensiva SEB Korträntefond - USD. Bland topplistan för de mest köpta aktierna hittar vi exempelvis Millicom, SSAB och Lundin Energy. Likt energisektorn i stort har Lundin Energy under veckan handlats upp i tro om att energipriser kommer att stiga i samband med en eventuell upptrappning av invasionen. Den mest sålda aktien under veckan är förra årets kursvinnare, Hexatronic. Fibertillverkaren släppte under veckan deras Q4-rapport vilken rapporterade en nettoomsättning som ökade med 95 procent jämfört med motsvarande kvartal 2021. Lönsamheten var dock lägre än motsvarande period förra året och EBITA-marginalen minskade från 11 till 10,5 procent. Efter årets nedgång på cirka 32 procent handlas aktien, baserat på analytikerkonsensus, till 34 gånger nästa års förväntade vinst.

Aktier - mest köpta

Aktier - mest sålda

Millicom Int. Cellular SDB Hexatronic
SSAB B SEB C
Ericsson B Latour B
Autoliv EQT
Lundin Energy Catena Media

 

Fonder - mest köpta

Fonder - mest sålda

SEB Korträntefond USD – Lux Naventi Balanserad Flex
Thematica Future Mobility Retl SEK Acc Case Fair Play
Nordea Latin American Equity SPP Aktiefond USA
Spiltan Aktiefond Stabil Cliens Småbolag
Catella Credit Opportunity Sensor Sverige Select


Ovanstående material är framtaget i informationssyfte och skall inte ses som rådgivning rörande finansiella placeringar/investeringar. Det utgör inte heller en uppmaning, rekommendation eller ett erbjudande att köpa eller att investera i ovanstående värdepapper/fonder. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Morgan Stanley uppdaterar dokumentationen

08 december 2023

Med ett nytt tillägg till grundprospektet kompletterar Morgan Stanley dokumentationen för samtliga sina placeringar i Strivos aktuella emission och aktivt handlade placeringar.

UBS uppdaterar dokumentationen

07 december 2023

Med ett nytt tillägg till grundprospektet kompletterar UBS dokumentationen för samtliga sina placeringar i Strivos aktuella emission och aktivt handlade placeringar.

Aktuella villkor emission 2023:8

27 november 2023

Emission 2023:8 tecknas till och med den 14 december. Nedan finner du en uppdatering på hur de aktuella villkoren ser ut just nu.