Handelsstatistik vecka 6

Här har vi samlat statistik från den senaste veckans handel på vår handelsplattform.

Rapportsäsongen fortsätter och därmed har volatiliteten fortsatt varit hög i vissa individuella värdepapper. Scandic Hotel har varit en favorit för våra kunder under senaste veckorna och under torsdagen publicerades deras delårsrapport för Q4. I rapporten konstaterades att deras nettoomsättning ökade med 175 procent till 3 783 MSEK – samtidigt som den genomsnittliga beläggningsgraden ökade till 51,1 procent jämfört med 23 procent under fjärde kvartalet 2020. Aktien är upp strax över 10 procent under innevarande vecka. På topplistan hittar vi även investmentbolaget Ratos som genomgår en förändringsresa för att åter hitta tillbaka till deras storhetstid på slutet av 00-talet. Efter en period med ett lägre antal transaktioner ökade Ratos takten under 2021 och under året gjordes sju bolagsköp. Aktien är upp cirka 200 procent sedan bottennoteringen kring mars 2020. Mest sålda aktien under veckan är Lundin Energy, tidigare känt som Lundin Petroleum. Återigen hittar vi PriorNilsson Idea B och Atlant Opportunity bland de mest nettoköpta fonderna medan Naventis Flexfonder, Balanserad och Offensiv, även denna vecka är med på listan för mest sålda fonder.

Aktier - mest köpta

Aktier - mest sålda

Svolder B Lundin Energy
Scandic Hotel Tele2 B
Ratos B SAAB B
Atlas Copco B Swedbank A
Investor A Swedish Match

 

Fonder - mest köpta

Fonder - mest sålda

Storebrand Global Value A Carnegie Total
PriorNilsson Idea B Naventi Balanserad Flex
AMF Balansfond Naventi Offensiv Flex
Atlant Opportunity PriorNilsson Idea A
IKC Avkastningsfond Catella Nordic Corporate Bond Flex R


Ovanstående material är framtaget i informationssyfte och skall inte ses som rådgivning rörande finansiella placeringar/investeringar. Det utgör inte heller en uppmaning, rekommendation eller ett erbjudande att köpa eller att investera i ovanstående värdepapper/fonder. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Aktuella villkor emission 2024:4

17 juni 2024

Emission 2024:4 tecknas till och med den 5 juli. Nedan finner du en uppdatering på hur de aktuella villkoren ser ut just nu.