Handelsstatistik vecka 36

Här har vi samlat statistik från den senaste veckans handel på vår handelsplattform.

Under vecka 36 såg Strivo ett relativt stort inflöde av nya pengar på plattformen samtidigt som våra kunder valde att nettosälja fonder – vilket innebär att kunderna fortsätter att agera med en viss tillförsikt. Tre av de fem mest nettoköpta fonderna är räntefonder. Toppar listan gör Atlant Opportunity – vars fond ägs av närmare femton procent av våra kunder. Atlant Opportunity, vars fond är ned 3,6 procent i år, är en alternativfond fokuserad på aktie-, ränte- och derivatstrategier. De tre mest sålda fonderna är alla tre blandfonder i form av Naventi Balanserad Flex, Sensor Sverige Select och Naventi Defensiv Flex. Mest köpta aktie var under veckan ståljätten SSAB, medan investmentbolagen Latour och Kinnevik hamnar på en andra- respektive tredjeplats. Veckans mest nettosålda aktie är Gränges.

 

Mest köpta aktier
Mest sålda aktier
Aktie P/E ESG-Betyg** Aktie P/E ESG-Betyg**
SSAB A 2.27 28.3 Gränges 13.4 20.1
Latour B 32.76 13.7 Holmen B 15.1 19.1
Kinnevik B - 8.2 Munters Group 30.61 -
Atlas Copco 24.18 16.9 Corem Property Group B 2.9 17.3
Svolder B 16.6 - Investor A - 8.2

 

Mest köpta fonder
Mest sålda fonder
Fond Rating* ESG-Betyg** Fond Rating* ESG-Betyg**
Atlant Opportunity - - Naventi Balanserad Flex 3 20
Atlant Högräntefond - - Sensor Sverige Select 4 20
Lannebo High Yield 4 - Naventi Defensiv Flex 3 19
Handelsbanken Hållbar Energi 5 25 IKC Avkastningsfond 4 -
Case Safe Play 3 - PriorNilsson Idea B - 22

 

*Morningstar-rating är ett fondbetyg som primärt baseras på historisk avkastning, risk och avgifter, inom respektive fondkategori. Betyget ges på en skala 1 till 5, där ett högre värde är bättre.
**ESG-betyget (Environmental, Social, Governance) för fonder är framtaget av Morningstar medan motsvarande ESG-betyg för aktier är framtaget av Sustainalytics. Syftet med betygen är att hjälpa investerare att identifiera ESG-relaterade risker i fonder och bolag. Betygen ges på en skala 0 till 100, där ett lägre värde är bättre.

 

Ovanstående material är framtaget i informationssyfte och skall inte ses som rådgivning rörande finansiella placeringar/investeringar. Det utgör inte heller en uppmaning, rekommendation eller ett erbjudande att köpa eller att investera i ovanstående värdepapper/fonder. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Aktuella villkor emission 2024:4

17 juni 2024

Emission 2024:4 tecknas till och med den 5 juli. Nedan finner du en uppdatering på hur de aktuella villkoren ser ut just nu.