Handelsstatistik vecka 23

Här har vi samlat statistik från den senaste veckans handel på vår handelsplattform.

Under fredagen tog börsen ett nytt kliv nedåt efter nya inflationssiffror som översteg analytikernas förväntningar. Strivos kunder har fortsatt att agera med tillförsikt och behåller relativt höga nivåer i kassan samt att inflödet i räntefonder är något högre än normalt. På listan bland de mest sålda aktierna hittar vi hotellkoncernen Scandic Hotel. Efter ett par jobbiga år med restriktioner och minimalt resande överraskade Scandic på fredagen med en omvänd vinstvarning, där koncernen väntar sig ett justerat EBITDA-resultat om 1-1,1 mdr för andra kvartalet. Nyheten mottogs givetvis positivt och aktieägarna fick se sina innehav stiga med omkring 8 procent. Toppar listan för de mest köpta aktierna gör Investor (både A och B). I listan hittar även en nykomling i dessa sammanhang, nämligen Kindred Group. Veckans mest köpta fond är risktrean IKC Avkastningsfond, medan Case Safe Play tar platsen som veckans mest sålda fond.

 

Mest köpta aktier
Mest sålda aktier
Aktie P/E ESG-Betyg** Aktie P/E ESG-Betyg**
Investor A 8.6 8.2 Ratos B 22.7 -
Investor B 7.8 8.2 Swedish Match 25.9 27.7
Storskogen Group B 29.7 - EQT 26.3 18.7
Kindred Group 8.7 20.1 Astra Zeneca - 22.2
Embracer Group B - 13.4 Scandic Hotels Group - -

 

Mest köpta fonder
Mest sålda fonder
Fond Rating* ESG-Betyg** Fond Rating* ESG-Betyg**
IKC Avkastningsfond 4 22 Case Safe Play 4 -
Spiltan Aktiefond Stabil 5 19 Skandia Time Global 5 17
Handelsbanken Hälsovård Tema 5 24 Cliens Mixfond B 3 19
Nordea Klimatfond BP SEK 5 20 Carnegie Indienfond 3 25
Atlant Opportunity - - IKC Sverige Flexibel 5 20

 

*Morningstar-rating är ett fondbetyg som primärt baseras på historisk avkastning, risk och avgifter, inom respektive fondkategori. Betyget ges på en skala 1 till 5, där ett högre värde är bättre.
**ESG-betyget (Environmental, Social, Governance) för fonder är framtaget av Morningstar medan motsvarande ESG-betyg för aktier är framtaget av Sustainalytics. Syftet med betygen är att hjälpa investerare att identifiera ESG-relaterade risker i fonder och bolag. Betygen ges på en skala 0 till 100, där ett lägre värde är bättre.

 

Ovanstående material är framtaget i informationssyfte och skall inte ses som rådgivning rörande finansiella placeringar/investeringar. Det utgör inte heller en uppmaning, rekommendation eller ett erbjudande att köpa eller att investera i ovanstående värdepapper/fonder. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Aktuella villkor emission 2024:4

01 juli 2024

Emission 2024:4 tecknas till och med den 5 juli. Nedan finner du en uppdatering på hur de aktuella villkoren ser ut just nu.