Handelsstatistik vecka 18

Här har vi samlat statistik från den senaste veckans handel på vår handelsplattform.

Under måndagen vid 11-tiden var det gissningsvis ett flertal personer som satte kaffet i vrångstrupen när Stockholmsbörsen, på bara några minuter, föll från -2 procent till -7 procent. På ett fåtal minuter hade börsen repat sig och var åter på samma nivåer som innan blixtkraschen. Orsaken till den kraftiga nedgången var att jättebanken Citi gjorde en, minst sagt allvarlig, feltransaktion. Veckan fortsatte med negativ utveckling. Våra kunder valde att utnyttja den svaga börsen med att nettoköpa relativt stora volymer, primärt i fonder. Den mest populära fonden var under veckan European SICAV Alliance RPM Evolving CTA Fund, som för första gången var med på topplistan bland de mest nettoköpta fonderna. Fonden använder sig av tio förvaltare som alla tillämpar olika systematiska investeringsstrategier. Den mest nettosålda fonden var återigen blandfonden Naventi Balanserad Flex.

Sett till enskilda aktier var läkemedelsjätten Astra Zeneca den mest köpa aktien medan investmentbolaget Svolder var den mest sålda. På topplistan hittar vi för första gången IT-konsulten B3 Consulting, vars aktie har rosat aktiemarknaden och trotsat den relativt sura börsen. Efter en fantastisk Q1-rapport kan uppgången i år summeras till över 55%.

Aktier - mest köpta

Aktier - mest sålda

Astra Zeneca Svolder B
SEB C EQT
BHG Group Stendörren Fastigheter B
Hextraonic Group LIFCO B
B3 Consulting Group JM

 

Fonder - mest köpta

Fonder - mest sålda

European SICAV Alliance RPM Evolving CTA Fund Naventi Balanserad Flex
Sensor Sverige Select SEB Sverigefond Småbolag Chans/Risk
Cliens Småbolag Atlant Stability
Coeli Global Select Handelsbanken Hållbar Energi
PriorNilsson Idea B Naventi Defensiv Flex


Ovanstående material är framtaget i informationssyfte och skall inte ses som rådgivning rörande finansiella placeringar/investeringar. Det utgör inte heller en uppmaning, rekommendation eller ett erbjudande att köpa eller att investera i ovanstående värdepapper/fonder. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Aktuella villkor emission 2024:2

15 april 2024

Emission 2024:2 tecknas till och med den 19 april. Nedan finner du en uppdatering på hur de aktuella villkoren ser ut just nu.