Handelsstatistik vecka 17

Här har vi samlat statistik från den senaste veckans handel på vår handelsplattform.

Den sista veckan i april avslutades positivt där OMXS30 steg 1,08 procent. Vi fick se Riksbanken höja räntan med 50 punkter vilket var i linje med förväntningarna. Riksbanken spår även ytterligare höjning med 25 punkter i juni eller september. Under april steg OMXS30 med 2,9 procent. Nu närmast riktas strålkastarna mot FED som kommer med ett Räntebesked ikväll svensk tid. Förväntningarna ligger på en höjning med 25 punkter vilket skulle innebära en 11:e höjning i rad.

Hur agerade Strivos kunder under vecka 17? På fondsidan fick vi för första gången se Sensor Räntefond och Sensor Sverige Focus på köplistan. De två nya fonderna från Sensor Fonder bygger på den framgångsrika aktie- och ränteförvaltningen som utmärkt sig i blandfonden Sensor Sverige Select. Sensor Sverige Focus är en aktivt förvaltad svensk aktiefond som vanligtvis kommer innehålla mellan 20 och 25 aktier. I Sensor Räntefond kommer det vara hög kreditkvalitet med en snittrating på Investment-grade, vilket innebär en snittkreditkvalitet på minst BBB- i fonden. Bakom fonderna står samma förvaltare som för Sensor Sverige Select där Stefan Olofsson är ansvarig förvaltare för Sensor Sverige Focus och Stefan Ahlfeldt är ansvarig förvaltare för Sensor Räntefond. På aktiesidan köptes ABB som mest samtidigt som AFRY såldes som mest.

Mest köpta aktier
Mest sålda aktier
Aktie P/E ESG-Betyg** Aktie P/E ESG-Betyg**
ABB 20,15 15,7 AFRY 21,65 22,7
Investor A - 8,2 Evolution 29,83 28,5
EQT - 16,8 Fortnox 124,04 21,0
Atlas Copco B 25,83 16,9 Investor B - 8,2
Elekta B 28,83 25,9 Embracer 46,89 13,2

 

Mest köpta fonder
Mest sålda fonder
Fond Rating* ESG-Betyg** Fond Rating* ESG-Betyg**
Sensor Räntefond A - - AMF Balansfond 4 18,27
Atlant Opportunity - - Naventi Balanserad Flex 3 19,36
Sensor Sverige Focus A - - Case Credit Opportunity 5 -
Case Fair Play 5 - PriorNilsson Idea B - 21,81
AuAg Precious Green A - 26,2 PriorNilsson Realinvest A - 18,45

 

*Morningstar-rating är ett fondbetyg som primärt baseras på historisk avkastning, risk och avgifter, inom respektive fondkategori. Betyget ges på en skala 1 till 5, där ett högre värde är bättre.
**ESG-betyget (Environmental, Social, Governance) för fonder är framtaget av Morningstar medan motsvarande ESG-betyg för aktier är framtaget av Sustainalytics. Syftet med betygen är att hjälpa investerare att identifiera ESG-relaterade risker i fonder och bolag. Betygen ges på en skala 0 till 100, där ett lägre värde är bättre.

 

Ovanstående material är framtaget i informationssyfte och skall inte ses som rådgivning rörande finansiella placeringar/investeringar. Det utgör inte heller en uppmaning, rekommendation eller ett erbjudande att köpa eller att investera i ovanstående värdepapper/fonder. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Aktuella villkor emission 2024:4

01 juli 2024

Emission 2024:4 tecknas till och med den 5 juli. Nedan finner du en uppdatering på hur de aktuella villkoren ser ut just nu.