Handelsstatistik vecka 14

Här har vi samlat statistik från den senaste veckans handel på vår handelsplattform.

Första veckan i april är snart avklarad och svenska börsen handlades under början av veckan ner för att sedan vända upp desto närmare vi var att nå helgen. Bland de mest sålda aktierna hittar vi det förvärvsintensiva fastighetsbolaget SBB. Under fjolåret kunde aktieägarna i SBB se sitt aktieinnehav växa med nästan 140 procent. I år är aktien ner mer än 43 procent och det gör aktien till det sämst presterade fastighetsbolaget på börsen. Under veckan uppmärksammades att SBB justerar ned sin tidigare rapporterade vinst för verksamhetsåren 2020 och 2021. Anmärkningsvärt är att blankarföretaget Viceroy Research i februari publicerade en text där de initierad en kort position i SBB och samtidigt kritiserade företagets värdering av fastigheter och redovisning. Toppar köplistan bland våra kunder gör Embracer Group. Spelbolaget med ursprung i Karlstad är en småspararfavorit och är den tredje mest ägda aktien på vår depåplattform. Våra kunder fortsätter att köpa i deras fondfavoriter PriorNilsson Idea B och Atlant Opportunity samtidigt som de fortsätter att avyttra Naventi Balanserad Flex.

Aktier - mest köpta

Aktier - mest sålda

Embracer Group B ABB Ltd
Atlas Copco B Inwido
EQT SBB B
Evolution MIPS
Hennes & Mauritz B SKF B

 

Fonder - mest köpta

Fonder - mest sålda

Carnegie Global Quality Companies A Naventi Balanserad Flex
PriorNilsson Idea B Carnegie Strategifond
Atlant Opportunity Aktie-Ansvar Sverige
Coeli Global Selektiv Carnegie Total
C WorldWide Healthcare Select C WorldWide Asia 1A


Ovanstående material är framtaget i informationssyfte och skall inte ses som rådgivning rörande finansiella placeringar/investeringar. Det utgör inte heller en uppmaning, rekommendation eller ett erbjudande att köpa eller att investera i ovanstående värdepapper/fonder. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Aktuella villkor emission 2024:4

17 juni 2024

Emission 2024:4 tecknas till och med den 5 juli. Nedan finner du en uppdatering på hur de aktuella villkoren ser ut just nu.