Handelsstatistik vecka 13

Här har vi samlat statistik från den senaste veckans handel på vår handelsplattform.

Mars har nått sitt slut och därmed kan vi lägga första kvartalet bakom oss, emellertid dröjer det fortfarande ett antal veckor innan rapportsäsongen drar igång. I veckan kom dock H&M, som rapporterar enligt brutet räkenskapsår, med sin rapport för första kvartalet. Rapporten mottogs med skepsis av marknaden och aktien handlades ner cirka minus 8 procent. Klädvarujättens rörelseresultat var avsevärt lägre än analytikerkonsensus och resultatet missades med cirka 70% jämfört med förväntningarna. Rapportmissen var dock något som våra kunder valde att utnyttja och aktien blev den mest köpta aktien under veckan. Bland de mest sålda aktierna hittar vi bland annat Veoneer SDB, vars aktie hade sin sista handelsdag sista mars efter förvärvet av SSW Partners. Likt tidigare i år hittar vi både Naventi Balanserad Flex och Naventi Offensiv Flex bland de mest sålda fonderna. Mest köpta fonden är under veckan Handelsbanken Hållbar Energi. Den femstjärniga fonden klassas enligt hållbarhetsregelverket SFDR som en artikel 9 fond, vilket är den högsta nivån gällande hållbarhet en fond kan uppnå.

Aktier - mest köpta

Aktier - mest sålda

Hennes & Mauritz B SAAB B
Garo Scandic Hotels Group
Investor A SEB C
Atlas Copco A Ratos B
SSAB B Veoneer SDB

 

Fonder - mest köpta

Fonder - mest sålda

Handelsbanken Hållbar Energi Nordea Stratega Ränta
Finserve Global Security Fund I SEK R Naventi Balanserad Flex
Thematica Future Mobility Retl SEK Acc Skandia Realräntefond
Lynx Dynamic Carnegie Listed Private Equity A
Atlant Opportunity Naventi Offensiv Flex


Ovanstående material är framtaget i informationssyfte och skall inte ses som rådgivning rörande finansiella placeringar/investeringar. Det utgör inte heller en uppmaning, rekommendation eller ett erbjudande att köpa eller att investera i ovanstående värdepapper/fonder. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Aktuella villkor emission 2024:4

01 juli 2024

Emission 2024:4 tecknas till och med den 5 juli. Nedan finner du en uppdatering på hur de aktuella villkoren ser ut just nu.