Lansering av placering nummer 3 000

Tillsammans med representanter från emittenten BNP Paribas, den underliggande fonden PriorNilsson samt distributörer besökte vi Nasdaq för att uppmärksamma Strivos placering nummer 3000: ”Fondobligation Idea”. Fondobligation Idea är en 100 procent kapitalskyddad placering som ger exponering mot en strategi på hedgefonden PriorNilsson Idea. Deltagandegraden fastställdes vid upphandling till hela 367 procent.

Lanseringen sammanfaller med en annan milstolpe, nämligen Strivos 15-årsjubileum. Strivo grundades 2009 med ambitionen att tillgängliggöra alternativa investeringslösningar till en bredare publik och på ett tydligare sätt, vilket vi nu gjort framgångsrikt under 15 år.

Strukturerade placeringar kan konstrueras på många olika sätt vad gäller marknadsexponering, avkastningsmöjlighet och risk. Med investeraren i fokus skräddarsys Strivos placeringar i samråd med emittenten utefter rådande marknadsläge. I takt med att marknaden förändrats har också produktutbudet förändrats. Yttre omständigheter som handelskonflikter, centralbankspolitik och presidentval har skapat både utmaningar och möjligheter och tvingat oss att hela tiden vara innovativa och vrida och vända på alla placeringarnas parametrar. Högre räntor har på senare tid gett oss möjligheten att återigen erbjuda 100 procent kapitalskydd, något som uppskattas av våra kunder.  

Sedan Strivos första emission 2009 har drygt 1 000 publika placeringar gått till förfall. Av dessa har 83 procent genererat en positiv avkastning och 10 procent har återbetalat nominellt belopp. Siffrorna står sig väl i jämförelse med konventionella börsinvesteringar – särskilt imponerande med tanke på att den absoluta majoriteten av Strivos placeringar har inbyggda skydd på nedsidan vilket innebär en lägre risk än en traditionell investering på börsen.

Förvaltarkommentar portföljförvaltning april

02 maj 2024

Aktiemarknaderna har backat under månaden, men skillnaderna har varit stora. Strivos diskretionära portföljer har dock fortsatt att utvecklas marginellt bättre än respektive jämförelseindex. Balanserad steg med 0,1 procent, Offensiv med 0,2 procent och Aggressiv med 0,1 procent. Sedan årsskiftet har den absoluta avkastningen dock legat på en hög nivå med 5,9, 7,7 samt 9,1 procent, vilket är bättre än jämförelseindexen.

Fördelarna med diskretionär portföljförvaltning

30 april 2024

Strivo kom i november 2023 överens med Svensk Värdepappersservice (SVP) om att förvärva SVP:s diskretionära portföljförvaltningstjänst. Björn Johansson, ansvarig över investeringstjänsten hos Strivo, berättar mer om fördelen med diskretionär förvaltning för både rådgivare och kunder.

Placeringar vi minns: Fondobligation Frontier Markets

02 april 2024

Sedan starten för 15 år sedan har Strivo givit ut över 3 000 placeringar.  Strukturerade placeringar kan konstrueras på många olika sätt vad gäller exempelvis marknadsexponering, avkastningsmöjlighet och risk. Med investeraren i fokus skräddarsys Strivos placeringar i samråd med emittenten utefter rådande marknadsläge. Hur träffsäker analysen var och hur placeringen faktiskt utvecklas vet vi dock först när hela eller en större del av placeringens löptid har passerat. Det blir därav intressant att emellanåt vända blicken bakåt och utvärdera tidigare utgivna strukturerade placeringar. I detta inlägg ska vi titta på 1818 Fondobligation Frontier Markets.